Gyermeksziget
Játékos suliváró könyv rendelés ajándék pattogó óriás léggömbbel!
Kéztorna léggömbbel - íráselőkészítés
JSV kép
Óvónõ válaszol
  VIDEÓK
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Az iskolaérettség feltételei
  Az iskolaérettség feltételei
Fejlesztőjátékok
  Játékos suliváró + ajándék pattogó óriás léggömb
  Őszi kupak lottó
  Trabi Gabi és Lurkó Ferkó - Mese és fejlesztés
  Kupak-tanács - az újrahasznosított fejlesztőjáték - Fejlesztőjátékok
  Suli nyitogató fejlesztőkártya újragondolva - Fejlesztőjátékok
  Forma lomtalanítás - Fejlesztőjátékok
  Suli-nyitogató fejlesztőkártya
  Tapintókártya - Fejlesztőjátékok
  Mi van a zsákban? - Fejlesztőjátékok
Alkoss velünk!
  Anyáknapja
  Húsvét
  Farsangi jelmezek
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Dekoráció
Mesék
  Kálmán iskolába megy - Kálmán kalandjai
  Vírus Ilus szinre lép - Kálmán kalandjai
  Kálmán és a védőöltözet - Kálmán kalandjai
  Széllel-bélelt szeretet mese - Kálmán kalandjai
  Gyere haza, Krampusz! - Kálmán kalandjai
  Csoki kaland - Kálmán kalandjai
  Foci vita - Kálmán kalandjai
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


Szobatisztaság

Kérdezni szeretnék

Nem akar pisilni az oviban (2022-03-07 16:23:39)

A beszoktatós 3 éves kisfiú egyelőre idegenkedik az óvodai vécézéstől, így hazáig tartogatja a pisit. Édesanyja aggódik, hiszen ez az állapot korántsem egészséges. Mit lehet tenni?

Kedves Óvónő!
3 éves 3 hónapos kisfiam nem régen, kb 1 hónapja lett szobatiszta. Itthon nagyon szépen végzi a dolgát. 1 hete muszáj volt elkezdenünk az oviba szoktatását, mert vissza kell mennem dolgozni. A probléma az, hogy az oviban nem hajlandó pisilni, inkább visszatartja, hazahozza. Csak délelőtt van bent, ebéd után elhozom, de ez akkor is sok idő szerintem. Mit tehetnénk azért hogy ez megváltozzon és pisiljen az oviban is? Köszönöm! :)

Válasz >>>


Se bili, se vécé (2021-07-08 08:02:22)

Mónika 3,5 éves kisfia elzárkózik a bili-, ill. vécéhasználattól, leginkább a bili mellé ürít, pedig szülei már mindennel próbálkoztak. Hiába azonban a dicséret, példamutatás, magyarázat, sehogy sem járnak sikerrel. Az óvoda ősszel elkezdődik, addig pedig eredményt kellene elérni.

Kedves óvóneni!

Van egy 3,5 éves kisfiam és nem tudom hogyan szoktassam rá a bilire vagy akár a wc re. Szeptembertől ovis lesz de mondta az óvó néni, hogy ezt a problémát nyáron meg kell oldanunk ő nagyfiú és már rég wc re kellene hogy járjon . Most nyár van és nem adok rá semmit otthon hogy könnyebb legyen neki a bilire , de nem akar bele pisilni se kakilni .mindig mellé teszi a produktumot . Mutatjuk neki , magyarázzuk de sehogy se akarja . Meg kérdeztem tőle hogy tudja e hova kell pislini mondta hogy a bilibe és a kakálni is .de nem csinálja .nem tudom miért kezdek aggódni hogy mit tegyek ? Próbáltuk a wc nem akarja fél tőle pedig van létras ülőke és sima fellépő ülés szukitovel , vettem neki piszoart is ahol célba kell lőni de semmi . Apukája is mutatja neki próbálkozunk , egy nap nagyon ügyes szól hogy pisilt , kakilt a bilibe és visszük közösen kionteni, de a következő nap már egy alkalommal se szól és mindig a bili mellé végzi el. Nem értem miért ? Legyen kedves segíteni hogyan tudnák a kisfiaamnk segíteni hogy sikerüljön? Elfelejtettem írni ha sikerült mindig meg dicserjuk látom hogy boldog és büszke magára és jutalmát is kap . De utánna valahogy elfelejti vagy nem érdekli . Németországban élünk .

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel: Mónika

Válasz >>>


Nem szívesen ül a bilire (2021-06-11 10:21:53)

A 3,5 éves, bölcsis kislány idegenkedik a bilitől (ahogy ő mondja, fél tőle) Bár mindig mondja, mikor pisil, kakil, de a bilit mégis elutasítja és csak ritkán ül ra. Ilyenkor eredmény sincs vagy csak alig. Pelus nélkül mindig megbízhatóan száraz marad éjjel-nappal, de a bilit, vécét mégsem használja, inkább tartogatja.

Tisztelt Óvónő!
Segítséget, tanácsát szeretném kérni.
Kislányom 3,5 éves, bölcsődébe jár lassan már 1 éve és nem igazán sikerül a szobatisztaság.
Mondja mindig mikor, pisil, kakil de valamiért nem akar rá ülni se bilire, azt mondja fél...
Ha nincs rajt pelus, tartja a pisit, kakit, ha sikerül is neki el engedni pár csepp sikerül csak és ennyi.
Bölcsődébe is próbálkoznak vele, mi is otthon, miközben ül a bilin beszélgetünk, mesézünk és nem engedi el valamiért.
De miért?!
Éjszaka se pisil be, akkor sem ha van rajt pelus. Ebéd utáni alvásnál se pisil be, akkor sem ha egész nap pelus nélkül volt...
Tudna nekem takácsot adni?
Várom válaszát.
Üdvözlettel: egy anyuka

Válasz >>>


Szobatiszta lesz tanévkezdésre? (2021-06-11 10:17:47)

Levélírónk 32 hónapos kislánya már hónapok óta nem hord otthonra pelenkát (csak alváshoz), ám gyakran előfordulnak kisebb balesetek. Ilyenkor a pisi első néhány cseppje becsurog a bugyiba, amikor is nem szól és el sem megy pisilni. A gyermek csak akkor jelzi az ingert, ha nincs rajta bugyi. Édesanyja az óvodakezdés miatt aggódik.

Jó napot lányom 32honapos múlt február óta nem hord itthon pelust csak alvaskor és éjszaka a pisivel vannak gondok sokszor becsurog az eleje egy pisifolt kb aztán el se megy pisilni nem tudom mit evo legyek ha leveszem róla a bugyit egy idő után szól és megy a bilire tanácsot szeretnék kérni kakival nincs gond mindig időben szól szeptembertől megy óvodába szeretném ha ez is megoldódna és a nappali alvásnal mikor lehet elhagyni a pelenkát? Sokszor volt száraz már próbáltam anélkül egyszer bepisilt egyszer nem válaszát előre is köszönöm

Válasz >>>


Teljes szobatisztaság: hogyan? Miként? (2021-01-21 12:17:42)

Nikolett kisfia 3 éves múlt, édesanyja pedig türelmetlenül várja, hogy már ne neki kelljen figyelmeztetnie a bilihasználatra, hanem magától szóljon, ill. hogy bilibe menjen a kaki is. Hogyan lehet mindezeket elérni?

Tisztelt Óvónő!
Kisfiam 3 éves és 2 hónapos és sajnos sehogy sem tudom elérni nála hogy szóljon ha pisilni kell, vagy kakálnia.Már tavaly nyáron elkezdtem a szoktatást kihasználva a jó időt. Sajnos nem értem el nagy eredményt. Eleinte a bilire sem akart ráülni, de erre rá tudtam venni. Tetszett neki ahogy látta hogy pisil, de ennyi. Én azóta is próbálkozom, naponta többször ültettem a bilire, nem ellenkezik és többször sikerül is neki pisilni, kakálni még egyszer sem. Azóta kapott egy lépcsős wc szűkítő, most azt használja, ülve pisil, állva nem akar(pedig gondoltam hátha úgy jobban tetszene neki). De ugyanaz a helyzet mint a bili el, ha én nem ültettem rá akkor ő nem szól hogy kell neki, bepisil és az sem érdekli hogy pisis a nadrág, játszik tovább. Nagyon sok mindent kipróbáltam már, manós mesét akit neki kellene megtanítania rá, macit pisiltetünk stb. De egyszerűen nem hajlandó szólni. Nem tudom mitévő legyek hiszen már elmúlt 3 éves és már nincs ötletem hogy mit tudnék még kipróbálni. Tényleg nagyon sok minden megprób@ltam már. Talán még mindig nem lenne megérve rá? Ma is mo dhatom hogy szinte félóránként pisilt, pedig nem is ivott sokat. De azt nem hiszem, mert a kakánál többször van hogy ül a WC-n és nem kakál rá 2 percre meg ha ráadom a pelenkát akkor bekakál. Most vettem le róla a bugyipelust. Ez nem azt jelzi, mert nem hiszem hogy 2 perccel azelőtt nem kellett neki.
Ebben kérném a segítségét, mert nagyon tanácstalan vagyok, nem tudom hogyan vehetném rá hogy szóljon. Próbáltam játékosan is rá enni, könyvvel, szerepjátékkal,beígértem a kedvenc csoki át is és még sok mindent de semmi. Hallottam már egyszer tőle hogy nem.fog szólni, de olyan volt mint ha nem tudn@ mire mondja. Kétszer előfordult hogy mondta hogy anya kaka de már kakált is, deazóta semmi.
Köszönettel:Nikolett

Válasz >>>


Ez így nem fog menni! (2019-09-05 15:00:20)

Ezekkel a szavakkal fenyegetőzött Levélírónk gyermekének dajkája, aki nem nézi jó szemmel, hogy a kislány az első óvodai héten háromszor is bepisilt. Az anyuka attól fél, emiatt eltanácsoják az óvodából gyermekét.

Jonapot kivanok!kislányom egy hete kezdte az ovit első kèt nap nempisilt be viszont utanna igen aztmondta a dajka hogy ez igy nemfog menni itthol szol meg este is azt megtehetik hogy azt kerjek tolem nevigyem oviba kerjek halasztast?mondom.is neki szolj az ovineninek ketsegbe vagyok esve

Válasz >>>


Miért nem szól, ha pisilni kell? (2019-08-12 13:26:57)

Levélírónk nyugtalan 3,5 éves kisfia szobatisztaságát illetően, hiszen hamarosan kezdődik az ovi.

Kisfiam 3,5 éves, most szeptemberben kezdi az ovit.
Napközben és délutáni alvásnál már nincsen pelus rajta, este is van, hogy azt mondja nem kell pelus mert ő már nagyfiú. Ezzel nem is lenne gondom, DE ha én nem ültetem rá a bilire,wc-re akkor magától nem szól: bepisil, bekakil... érdekesség, hogy alvás mindig száraz az alsónadrág.
Múltkor szabad strandon voltunk, ott talán kétszer szólt, és mentünk is a fához...
Kérdésem lenne, hogy vajon miért nem szól, hogy kell neki?

Válasz >>>


Nagydolog: nem is olyan nagy dolog (2019-06-21 12:45:32)

Levélírónk 3 éves kisfia mereven elzárkózik a bilitől, csak a vécét használja pisilésre, de kakilni kizárólag pelenkába hajlandó. Hogyan lehet megtörni a jeget és tapintatosan oldani a szorongást?

Kedves Ovónő! A szobatisztasaggal lenne probroblémànk! Kisfiam agusztus 8-àn lesz 3 éves és szeptemberbe ovit kezd igy sürget az idő minket. Itt a joido igy levettem a pelust de sajsnos nem szol, ha viszem a wcre belepisil de kakilni nem es ha latom h elbujik h kakiljon akkor meg ellenkezik nem akar a wcre ülni. ( a bilit nem szereti). Van egy kistesoja Emma 4 honapost most,és feltekenyrà nagyon. Esti pelusai még tele vannak nem latnam h hosszabb ideig száraz lenne a pelus. Ha kerdezem tőle h szeretne e pelust vagy gatyat akkor a pelust vàlasztja a pelenkacsere egy harc nem akarja h kivegyem a kakis pelust alola! Nem tudom mit csinaljak es h nem e lelki okai vannak a szobatisztasagnak! Amugy bölcsibe jart de most kivettem a nyarra. Előre is köszönöm vàlaszat!

Válasz >>>


Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek (2017-09-19 09:35:37)

Levélírónk 3,5 éves kisfiánál 2-3 hónapja kezdték a szobatisztaságra szoktatást. Még javában tartott a folyamat, mikor megkezdte az óvodát. A helyzet azóta lejtmenetbe kapcsolt...

Tisztelt Óvónõ! A problémám a következõ lenne.3,5 éves a kisfiam, kb. 2 és fél hónapja kezdtük el a szobatisztaságra szoktatást,de azóta sem szól ha pisilnie kell.A kakiért szól, sem az éjszakai sem a nappali alvásnál nem pisil be itthon. 2 hete kezdtük el az óvodát, ott viszont semmiért sem szól.Folyamatosan bepisil és bekakil az óvodában és tegnap már kissé morcos volt az óvónõ és szólt hogy beszélgessek el a fiammal errõl.Hiába mondom el neki minden alkalommal,hogy szóljál mégsem szól.Mi lehet a probléma?

Válasz >>>


Pelenkás a gyerekem, elutasíthatják emiatt az oviból? (2014-03-03 12:52:12)

Errõl érdeklõdik Levélírónk, akinek kislánya márciusban lesz 3 éves, de csak pelenkába hajlandó kakilni.

Kedves Óvónõ! Kislányom márciusban lesz 3 éves, kezdené az óvodát. Ma bent voltam az oviba, hogy megbeszéljem velük a kezdés pontos idõpontját. Tudni kell a kislányomról, hogy nappalra teljesen szobatiszta, de kakilni csak a pelenkába hajlandó. Mikor ezt a vezetõ óvónõ meghallotta mereven elutasított ez miatt. Azt mondta, hogy amíg pelus kell a kakiláshoz, addig nem mehet. Én igyekszem ösztönözni kislányomat, hogy a bilibe kakiljon (ugyanis érzi, ha kakilni kell, mert szól érte, de amíg nem adok rá pelenkát, addig nem kakil), de nem vagyok az erõltetés híve. Kérdésem, hogy erre hivatkozva valóban elutasíthatják az óvodából? A problémám, hogy vissza kell mennem dolgozni, és nem tudom kire hagyni a gyereket. Bõlcsöde nincs a faluban, és a legközelebbi városban pedig csak akkor vennék fel, ha helyi lakos lenne (tehát, ha abban a városban lakna). Tudna nekem tanácsot adni? Elõre is köszönöm.

Válasz >>>


Következõ 10 szobatisztaság

Óvónõ válaszol
  Koraszülött gyermekem iskolába készül
  Nem akar pisilni az oviban
  Beszoktatás 5 hónapja?
  Nem akarok oviba menni!
  Sír, hogy hangosak a gyerekek
  Se bili, se vécé
  Nem szívesen ül a bilire
  Szobatiszta lesz tanévkezdésre?
  Verekszik, agresszív, rendbontó
  Teljes szobatisztaság: hogyan? Miként?
  Meggondolhatjuk-e magunkat?
  Nem akar szerepelni
  Könnyes beszoktatás
  Beszoktatás miatti megrázkódtatás
  Nem akar beszélni és a beszoktatás is nehezen megy
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!