Gyermeksziget
Játékos suliváró könyv rendelés ajándék pattogó óriás léggömbbel!
Kéztorna léggömbbel - íráselőkészítés
JSV kép
Óvónõ válaszol
  VIDEÓK
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Az iskolaérettség feltételei
  Az iskolaérettség feltételei
Fejlesztőjátékok
  Játékos suliváró + ajándék pattogó óriás léggömb
  Őszi kupak lottó
  Trabi Gabi és Lurkó Ferkó - Mese és fejlesztés
  Kupak-tanács - az újrahasznosított fejlesztőjáték - Fejlesztőjátékok
  Suli nyitogató fejlesztőkártya újragondolva - Fejlesztőjátékok
  Forma lomtalanítás - Fejlesztőjátékok
  Suli-nyitogató fejlesztőkártya
  Tapintókártya - Fejlesztőjátékok
  Mi van a zsákban? - Fejlesztőjátékok
Alkoss velünk!
  Anyáknapja
  Húsvét
  Farsangi jelmezek
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Dekoráció
Mesék
  Kálmán iskolába megy - Kálmán kalandjai
  Vírus Ilus szinre lép - Kálmán kalandjai
  Kálmán és a védőöltözet - Kálmán kalandjai
  Széllel-bélelt szeretet mese - Kálmán kalandjai
  Gyere haza, Krampusz! - Kálmán kalandjai
  Csoki kaland - Kálmán kalandjai
  Foci vita - Kálmán kalandjai
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


válás a családban, válás a házastársak között

Kérdezni szeretnék

Egy elvált apa üzenete (2012-01-02 03:56:12)

Egy 3 gyermekes, elvált édesapa, elkeseredett sorain keresztül üzen az elvált anyukáknak: a gyerek mindenképpen megsínyli a különválást.

Tisztelt Óvónõ
...Nagyon sokat,(valójában az összes) levelet elolvastam,amit írtak önnek ill. a válaszait is..."válás a családban",címû rovatában keresve valami választ az én családi életem zátonyra futása kapcsán,de eddigiek alapján azt mondanám,h nem találtam....
Én 33 éves és 3 gyönyörû gyermek édesapja vagyok.Van egy 8 éves kislányom,6 éves "nagy" fiam Kevin,és egy most 17 hónapos kislányom.
Édes anyukkal 10 évet éltünk együtt/hozzáteszem boldogan/,mikor 3 kislányunk születése után õ összemelegedett egy 21 éves fiúval, /aki nekem elvileg barátom volt,és a sógornõm volt osztálytár.../
Mikor kezdtem gyanítani a viszonyukat,egyre elhatalmaskodtak a viták otthon,aminek a vége az lett,h kórházba kerültem,ahonnan én már szüleimhez voltam kénytelen menni.Míg kórházban voltam,oda is költözött ez a srácc,és elkezdték közös életüket.10 hónap alatt megtörtént náluk az ami nálunk X év alatt:eljegyzés,terhesség,házasság..
A gyermekeimet egyszerûen imádom ,õk is engem,és üzenem minden kedves levél író 'Anyukának',h igen is kihat a gyermekre ez az egész,és nem igazán lehet ezt szépen tálalni.Most 15 hónap elteltével is veszek észre változásokat gyermekeimen,Illetve csak a két nagyobbikon. Annyit még hozzáfûznék a történethez,h én rendes dolgos,ráadásul ezermester vagyok voltam.Volt párommal is jó volt a kapcsolatunk(szex)terén is,egyedül a gyereknevelésben voltak vitáink....
Kettõ kérdésem lenne önhöz.
1.Tényleg létezik ilyen,h 10 év után 3 gyönyörû gyerek és kész.....minden további nélkül../mert õ szerelmes lett/eldobja az addigi életét,és nem is gondolva arra,h a gyerekeknek ez,h jön majd le???

2.Szeretném kikérni /már amennyire lehet/ a véleményét volt párom lépésérõl,hát ha esetleg hallott hasonlót.És maga szerint most h születik a gyermek a 4 ik,az,h fog a gyermekeimre kihatni?
...Azt tudom,h a törpék már tudják,de másképp néz ez ki a valóságban..
Igazából azt is megkérdezném öntöl,h ez normális dolog?
Érdekel válasza,/még,ha csak felületesen vázolt információja van errõl az "esetrõl",elõre is köszönöm!

Válasz >>>


Válófélben... (2011-10-31 17:13:28)

Szilvi nehezen kezeli kisfia szófogadatlanságát, feleselését, és bizony odacsap néha gyermekének, aki ilyenkor visszaüt. A kisfiút egyedül az édesapja tudja fegyelemre bírni, akinek „szava van“ a családban. A párkapcsolat azonban most széthullani látszik, és nem tudni, hogyan hat mindez a gyermekre.

Tisztelt óvónõ!

Két problémára keresem a választ. Középsõs ovis kisfiammal és élettársammal hol boldogan, hol nem éltük napjainkat. Apának mindig szava volt itthon, kisfiam neki szót is fogad, nem úgy mint nekem. Engem inkább barátnak tart, ami nagyon nem jó. Visszafelesel, ha netán ráütök, visszaüt, és egyáltalán nem tart tõlem. Nem tudom hogyan tudnék hatni rá. Pedig nagyon fontos lenne, mert a közeljövõben különköltözünk a páromtól, és meg kell tanulnunk normálisan együtt élni anya fia viszonyban. Mit tegyek? Kisfiam amúgy nagyon ügyes, szorgalmas, aranyos, csak sajnos néha nagyon eleven, öntörvényû. Kérem segítsen! Üdvzlettel:
Szilvi

Válasz >>>


Nagyszülõ láthatási joga (2011-01-31 14:40:29)

Egy Nagypapa érdeklõdik, hogy neki, mint nagyszülõnek vajon van-e láthatási joga? ...

Tisztelt Cím!
A szülõk válása esetén van -e a nagyszülõknek unoka láthatási joguk?
Köszönettel: nagypapa

Válasz >>>


Együtt vagy külön? (2011-01-14 11:35:07)

Ez a kérdés foglalkoztatja Levélírónkat, aki 2 éves kisfia miatt hezitál a döntésen. Párkapcsolata tönkrement, társával szinte idegenként élnek egymás mellett. Már a nyitott kapcsolat lehetõsége is felmerült... biztos, hogy ez a legjobb megoldás?

Kedves Óvónõ!
Párommal már a terhességem elõtt is voltak gondjaink sexuális téren...õ sosem akart szeretkezni,úgy kellett rábeszélni...aztán mégis fogant egy gyönyörû kisfiunk. Annyira ritkán voltunk együtt, hogy eleinte Párom kételkedett is abban,hogy az övé-e a gyermek! Mindig reménykedtem, hogy helyrejönnek a dolgok, de csak egyre elhidegültünk egymástól. Most már viták sincsenek, mintha 2 idegen élne együtt. Most 2 éves múlt kisfiunk, mindkettõnket nagyon szeret...mégis úgy gondolom, jobb lenne, ha Apát és Anyát igazán boldognak láthatná, ha külön-külön is...Apa nem akar elszakadni kisfiától, amit meg is értek. Nyílt kapcsolatot ajánlott fel, de úgy gondolom így nincs esély egy igaz új kapcsolatra. Mi a véleménye? Köszönöm

Válasz >>>


Csonka család vagy feszültségekkel teli, teljes család? Mi a jobb a gyermeknek? ... (2011-01-13 19:53:00)

... teszi fel a kérdést Nóri, aki 14 hetes terhes kismamaként úgy érzi, kapcsolata kudarcra van ítélve.

Tisztelt Óvónõ!
14 hetes várandós vagyok. A párommal nem vagyunk házasok, nagy szerelem volt kettõnk között, a kapcsolat mindössze 1,5 éve tart. Szerettünk volna kisbabát, mégis váratlanul jött, de egybehangzóan felvállaltuk. Pár nap boldogság után a párom gyökeres változáson ment keresztül, teljesen kifordult magából. Egyáltalán nem társam már a babavárásban, minden nap sírok a hozzáállása miatt. Úgy érzem, hogy rövid idõn belül teljesen elhidegültünk egymástól, már most úgy érzem, hogy nem bírom vele leélni az életem és felnevelni a gyermekünket. A Babánkat nagyon várom, õt viszont szívem szerint a legtávolabb szeretném tudni tõlünk, mert nagyon kiábrándult és csalódott vagyok. A kérdésem természetesen az az lenne, hogy a pici életére mivel lennék jobb hatással, ha ebben a kapcsolatban nevelnénk fel, vagy ha nem is ismerné az édesapját? Nagyon nehéz kérdés, el vagyok keseredve. Válaszát nagyon várom és elõre is köszönöm! Nóri

Válasz >>>


A válás óta hisztis, akaratos (2010-12-07 14:12:07)

Ezt tapasztalta Levélírónk 2,5 éves kisfiánál, aki korábban könnyen kezelhetõ, szófogadó kisgyermek volt. Hogyan lehet egy válást könnyebbé és elfogadhatóbbá tenni egy gyermek számára? Íme a válasz...

A párommal már régen nem egyeztünk, és hiába próbáltuk többször is helyrehozni a dolgokat, nem ment. Így november közepén a két és fél éves kisfiammal elköltöztem a szüleimhez.A problémám az, hogy az addig könnyen kezelhetõ gyermekem azóta hisztis, akaratos, mindig ellenkezik, és csak azért sem azt csinálja, amit mondok neki, viszont amit tiltok, azt elõszeretettel. Sokszor mondja azt is, hogy nem szeretjük õt, pedig állandóan mondogatom neki, hogy én is, és apa is imádjuk. Sokat kiabál, verekedni akar, csúnyán beszél, stb. Nem tudom, hogy hogyan magyarázzam el az õ szintjén a dolgokat, és azt sem, hogy hogyan reagáljak a szófogadatlanságára?! Kétségbe vagyok esve, mert szeretném, ha minél kevésbé sérülne, de azt is, ha újra szófogadó lenne, és nem állandósulna az agresszív viselkedése. Hogyan neveljem? Mindig büntessem, amikor rosszat csinál? Hiszen akkor állandóan büntetésben lehetne! De szerintem az sem megoldás, ha mindent elnézek neki. Kérem, adjon tanácsot!

Válasz >>>


Válás és lelki viharok (2010-12-05 12:16:12)

Ezek keserítik meg Angéla és 4 éves kisfia életét. Az édesanya szeretné nyugodtabbá tenni gyermeke életét, ám a megoldást még nem találta meg.

Tisztelt óvonõ!
Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz: mi már tavaly juniusban elváltunk s sajnos nagyon sokat veszekedtünk válás elött és után is. Ezek sokszor a gyerek elött történtek.Én nem akartam válni, de a kisfiam apja ragaszkodott hozzá egy másik lány miatt, meg hogy szabadságot akart.Különköltöztünk tavaly márciusban és tavaly májusban felkarolt minket egy régi barátom. Kisfiam egyböl elfogadta és apának szolította.Most havi egyszer elviszi az igazi apa fiunkat a barátnöjével együtt, s mikor visszahozzák, nem birunk a gyerekkel, egyszerüen kezelhetetlen lesz.Szobatiszta már 2 és fél éves kora óta, 2006.12.04-én született császárral.Mit tudnék csinálni,hogy többé ne viselkedjen igy a fiam? Maradak tisztelettel: Angéla.

Válasz >>>


El akarok válni! (2010-06-30 08:28:22)

Egy 7 éves kislány édesanyjában már megérett erre az elhatározás, ám munka és egzisztencia nélkül ezt nehezen tudná megoldani. Mit lehet tenni, hogy a gyermek minél kevésbé sérüljön?

A férjemmel van egy hét éves kislányunk. A kapcsolatunk évekkel ezelõtt kezdett megromlani, a mostani állapot már számomra rettenetes. Nincsenek hangos viták, de mint két lakótárs élünk egymás mellett. Évek óta külön alszunk, semmilyen testi és lelki kapcsolat nincs már közöttünk.
Én szeretnék elválni, de szerinte és a családom szerint is ez képtelenség lenne, mert a férjem biztos anyagi háttért ad nekünk, és a gyereket is tönkretenném vele. Munkám nincs, bár mindent megteszek, hogy ez ne így legyen. Pár hónapja van egy kapcsolatom, szeretnénk együtt folytatni tovább, de ha kiderülne minden "erre" lenne fogva, hogy ettõl ment tönkre a házasságunk. De ez egyátalán nem igaz. Én már magamban lezártam a házasságomat, ami egy nagyon nehéz lelki folyamat volt. Próbáltam rendbehozni, de állandóan csak "falba" ütköztem. De ezt képtelen vagyok megértetni mind a családommal, mind a férjemmel, mert szerintük én nem érezhetnék így, mikor eltart minket, dolgozik, nem folytat züllõ életmódot. De egyszerüen mintha két külön bolygón élnénk.
Nagyon tanácstalan vagyok, mit és hogyan kellene tennem. Minden oldalról nagy a nyomás, hogy maradjunk, már sajnos idegileg is nagyon "elfáradtam", de ami a legfontosabb, a lányomnak szeretném a legjobbat, de már õ is érzi ezt, látja rajtam, s a családom Õ elõtte is próbál rám hatni. Teljesen megszakítani, nem akarom velük a kapcsolatot, de ha más nem marad, akkor kénytelen leszek.
Kérem segítsen ebben a problémában nekem. Nagyon várom válaszát.

Válasz >>>


Az anyukánál bekakil-bepisil, az apukánál nem... (2010-06-26 11:57:53)

Az apukánál jól érzi magát, máshol kevésbé... - panaszolja egy 3,5 éves kislány nagymamája.

Tisztelt ovónéni!

Kislány unokám 3,5 éves. Januártól ovodás. nem szereti. A szülõk elváltak,az apának 2nap láthatása van 2 hetente.Az apánál jól érzi magát,nagyon szeretik egymást. Eszik alszik rendesen pisil kakil WC-be., vidám, anyukáját nem hiányolja.Az oviban csak délig van , mert nem eszik. A láthatás után az anyukánál (otthon) bepisil bekakil.
Kérdésem, hogy mi lehet az ok? ,ha ez tudható, vagy mit lehet tenni?

Válasz >>>


Válás és annak lelki hatása (2009-04-16 08:16:55)

Levélírónk január óta külön él férjétõl, a válás folyamatban van. Az anyuka aggódik gyermeke lelki egészségéért. Hogyan lehet minimálisra csökkenteni a traumát?

Tisztelt Óvónõ!
Férjemmel jan.vége óta külön élünk,a közös házban én maradtam az 5 éves kislányommal.A gyermek szerencsére sérülés nélkûl végigcsinálta az elmúlt idõszakot,kiegyensúlyozott,és nyugodt volt,az óvónõi is azt mondták,hogy semmi okom aggódni,sikerûlt vele sok-sok beszélgetéssel megértetni a helyzetet.Ám húsvét hétfõn a férjem megjelent a bõröndjeivel,hogy õ visszaköltözik,és csak akkor hajlandó elmenni,ha kifizetem a részét.Én akkor leköltöztem a szüleimhez,mert szerintem nem tudjuk a gyereknek elmagyarázni,hogy mi az,hogy jogilag és pénzügyileg rendezetlen ügyeink miatt lakik itt apa.Nem szeretném,ha reményeket táplálna,és összezavarodna,azért költöztem el.Egyenlõre jól viseli,bár már kérdezgette,hogy mikor megyünk haza(õ nem tudja,hogy az apja visszajött). Férjem állítólag megkérdezett egy pszihológust,aki azt mondta,hogy a gyereket nem zavarja össze,ha õ ki-be költözget.Az lenne a kérdésem,hogy ez igaz-e?És személyes találkozó nélkûl kijelenthet-e ilyet egy orvos?
Továbbá,a gyermekemmel egy új lakásba költözöm 1 héten belûl,de az összes holmink még a régi házban van,és jól gondolom-e,hogy csak akkor engedem vissza a régi házba,ha már mindenki berendezkedett,nem építõ látvány a sok doboz,és az üres falak,elvégre kislányom ott élt,mióta megszületett.Azt gondolom,hogy 1 hét nem olyan hosszú idõ,az apával is találkozhat(már,ha Õ is igényli),csak máshol..Szeretnék neki stabilítást és biztonságot,nyugalmat,és szerintem nem fogadná jól,hogy a szobája tele van dobozokkal,zsákokkal.Féltem a túl sok változástól,próbálom a minimálisra szorítani a traumát,ami ezzel jár.Szeretném kérni errõl a véleményét,és kérem,ha tud mihamarább válaszoljon.
Köszönettel:NM

Válasz >>>


Következõ 10 válás a családban

Óvónõ válaszol
  Koraszülött gyermekem iskolába készül
  Nem akar pisilni az oviban
  Beszoktatás 5 hónapja?
  Nem akarok oviba menni!
  Sír, hogy hangosak a gyerekek
  Se bili, se vécé
  Nem szívesen ül a bilire
  Szobatiszta lesz tanévkezdésre?
  Verekszik, agresszív, rendbontó
  Teljes szobatisztaság: hogyan? Miként?
  Meggondolhatjuk-e magunkat?
  Nem akar szerepelni
  Könnyes beszoktatás
  Beszoktatás miatti megrázkódtatás
  Nem akar beszélni és a beszoktatás is nehezen megy
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!